2016/17

Ivan Brkljačić je 5. maja 2017. objavio svoj album pod nazivom SKC Live 2016, u digitalnom izdanju Menart-a. Na albumu se nalazi 8 numera uživo izvedenih na Brkljačićevom autorskom koncertu, održanom u Studentskom kulturnom centru u Beogradu.

U pozorištu Atelje 212 Ivan Brkljačić je 21. aprila 2017. imao premijeru predstave Ljubav, Ljubav, Ljubav, za koju je komponovao muziku. Predstava je postavljena u režiji Alise Stojanović.

Klavirski duo LP je početkom 2017. godine realizovao album pod nazivom LP duo predstavlja na kojem je objavljena kompozicija Ivana Brkljačića pod nazivom: Komad, kolač, kolaž za klavir četvororučno, koja je specijalno komponovana za Sonju Lončar i Andriju Pavlovića.

-------------------------------------------------------------

Ivan Brkljačić je tokom 2016. godine delovao vrlo aktivno. Pored najznačajnijeg događaja – Autorskog koncerta, održanog krajem maja u beogradskom SKC-u, Brkljačić je imao i nekoliko premijernih izvođenja svojih kompozicija, i to, u Beogradu: B-G-B-A-Ro(c)k za barokni ansambl, Eleganza Nuova za kamerni gudački orkestar i u Mariboru: Fliza – verzija za flautu i klavir.

Tokom šestomesečnog perioda (septembar 2016 – mart 2017) Brkljačićeve kompozicije izvođene su na koncertnim scenama u Francuskoj, Italiji i Engleskoj, i to:
- u Parizu (Srpski kulturni centar): Impromptu za klavir, Sax & Sex za saksofone i klavir, Da su meni oči tvoje za sopran, flautu i klavir i B-G-B-A Ro(c)k za barokni ansambl
- u Limožu, Selmeru i Ranžisu: Sax & sex za saksofone i klavir
- u Rimu, (sala Baldini): Kuvada za violinu, klarinet i klavir
- u Londonu (St. James's Church Piccadilly): Fliza – verzija za violinu i klavir

Na svojoj srpskoj turneji novosadski gudački kvartet TAJJ je tokom oktobra i novembra 2016. izvodio Brkljačićevu kompoziciju Mokranjac – Varijacije na fragment iz Njest Svjat-a u Kragujevcu, Nišu, Subotici, Novom Sadu i Beogradu.

Domaći umetnici Đorđe Miloševič, violončelo i Bojana Dimković, klavir izvodili su Brkljačićevu kompoziciju ...U treptaju oka... na svojoj srpskoj turneji, i to u: Kosovskoj Mitrovici, Raškoj, Nišu i Beogradu.

Sredinom oktobra 2016. Brkljačić je održao predavnje na temu Possibilities, Opportunities and Experience polaznicima internacionalnog Career Plan kursa u okviru Operosa operskog festivala u Beogradu.

U prethodnim mesecima Brkljačić je delovao kao član žirija na takmičenjima ReConstruction i Kornelije u Beogradu, takmičenju Mladih solfeđista u Požarevcu, kao i u žiriju za dodelu Mokranjčeve nagrade – najprestižnije nagrade među kompozitorima umetničke muzike u Srbiji.